eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

178 medewerkers van ziekenhuis op non-actief

Vaccinweigeraars Texas

Ziekenhuizen en andere werkgevers in Texas mogen van hun medewerkers eisen dat zij zich laten vaccineren tegen corona. De federale rechtbank in Texas heeft dat bevestigd.

Voor medewerkers zie zich niet laten vaccineren dreigt ontslag, zo is duidelijk geworden. Bijna 200 medewerkers van een ziekenhuis in Houston hangt om die reden ontslag boven het hoofd. Zij zijn op non-actief geteld.

Jennifer Bridges (39) is een van de verpleegkundigen die zeker wordt ontslagen door het Houston Methodist Hospital. Ze vertrouwt de vaccins niet, omdat ze zo snel ontwikkeld zijn. Het genoemde ziekenhuis verplicht vaccinatie voor alle werknemers voor wie geen religieuze of medische bezwaren gelden.

Zonder salaris

Bridges en 177 andere medewerkers zijn zonder salaris op non-actief gesteld, zo melden de media. De directeur van het ziekenhuis heeft laten weten dat deze medewerkers vervangbaar zijn.

De federale rechtbank in Texas stelde het ziekenhuis in het gelijk. Het staat werkgevers vrij om weigeraars te ontslaan. Werkgevers in de VS mogen overigens ook andere vaccinaties eisen, zoals de griepprik. Maar ze moeten wel uitzonderingen maken op religieuze of medische gronden.

In Nederland mogen werkgevers hun personeel niet verplichten om te vaccineren. Bewijs van vaccinatie vragen mogen Nederlandse werkgevers ook niet.


AM Fish