eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

25 verpleeghuizen ontvangen weer bezoek

Versoepeling

Vanaf 11 mei mogen bewoners van 25 verpleeghuizen onder strikte voorwaarden weer bezoek ontvangen. Vanaf 25 mei worden dat er mogelijk meer.

Dat bewoners van verpleeghuizen geen bezoek meer mogen ontvangen leidt tot schrijnende situaties. Ouderen vereenzamen. In deze situatie komt langzaam enige verbetering. Tot veel vreugde heeft dit niet geleid, want het gaat om een beperkte groep.

Het kabinet heeft besloten om vanaf 11 mei voorzichtig ervaring op te doen met het beperkt weer toelaten van bezoek.  In elk van de 25 GGD-regio’s mag één verpleeghuis beginnen met een aangepaste bezoekregeling. Deze verpleeghuizen mogen één vaste bezoeker per bewoner per dag ontvangen.

Vrij van besmetting

De verpleeghuizen die in aanmerking komen, moeten vrij zijn van besmettingen. Dat geldt uiteraard ook voor de bezoekers. Als deze versoepeling in de praktijk goed werkt komen vanaf 25 mei meer verpleeghuislocaties hiervoor in aanmerking.

Voor het overgrote merendeel van de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen geldt nog steeds een bezoekverbod. In uitzonderingsgevallen is bezoek daar overigens wel toegestaan.  Bijvoorbeeld als dit noodzakelijk is voor de basiszorg van de bewoner of wanneer de bewoners zich in de laatste levensfase bevindt.

AM Fish