eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

4500 zorgmedewerkers ziek van corona

Postcovidsyndroom

Ongeveer 4500 zorgmedewerkers hebben aan het FNV laten weten dat ze lijden aan het Postcovidsyndroom. Ze kunnen hun werk daardoor niet meer uitvoeren.

De eerste artsen en verpleegkundigen zijn al ontslagen of op een zijspoor gezet omdat ze aan de besmetting langdurige, ernstige klachten overhielden, meldt De Volkskrant.  Van de 4.500 zorgmedewerkers die zioch meldden zijn er duizend al meer dan twee jaar ziek.

Velen liepen de besmetting op hun werk op. Bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten kwamen vorig jaar 1.900 meldingen binnen waarvan driekwart uit de zorg, zo meldt de krant. De zorg wordt omschreven als een sector waar confrontatie met het virus onontkoombaar was. Beschermingsmaterialen waren een tijdlang schaars.

Pandemie na pandemie

Het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic liet vorige maand weten dat er een pandemie na de pandemie dreigt te ontstaan. “Lagen we maar met zijn allen in een ziekenhuisbed”, liet radioloog in opleiding Tjalco van Rees Vellinga (35) aan De Volkskrant weten. Zijn toelichting: “Dan waren we zichtbaar, dan zou er eindelijk eens iets gebeuren.” Hij is van oordeel dat het kabinet nauwelijks aandacht heeft voor het ziektebeeld. De onderzoekssubsidies gaan vooral naar vragenlijsten en nauwelijks naar biomedisch uitzoekwerk, zo meldt de krant.

AM Fish