eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

800 kinderen met teddyberen naar het ziekenhuis

UMCG

Kinderen speels kennis laten maken met het ziekenhuis. Willen ze dat? En kan dat? Ja, het gebeurt in het UMCG te Groningen. 800 schoolkinderen bezochten met hun teddyberen het ziekenhuis.

Het Teddyberenziekenhuis wordt jaarlijks georganiseerd in het UMCG. De kinderen treden op als begeleiders van hun favoriete knuffel. Ze gaan daarmee langs verschillende ‘artsen’ voor medisch consult. En zo wordt iedere knuffel weer beter, meldt RTV Noord blijmoedig. “De kinderen leren dat het ziekenhuis helemaal niet eng hoef te zijn.”

Studenten van verschillende medische opleidingen begeleiden het project. Knuffels krijgen medicijnen toegediend en ze worden indien nodig verbonden of van de nodige pleisters voorzien. De kinderen ontvangen na afloop een teddyberendokter-diploma.

Het komt een beetje flauw over allemaal. Maar het werkt wel, meldt RTV Noord. Het rollenspel is bedoeld om de kinderen een positieve indruk te geven van het ziekenhuis. De reacties zijn positief. Een student zegt: “Kinderen die verlegen zijn kun je toch uit hun schulp krijgen door te zorgen dat het weer goed komt met hun beertje.”

De 800 schoolkinderen die deelnamen komen uit de groepen 1 en 2 van verschillende basisscholen.

Het project wordt volledig gerund door studenten. Ze doen dit op vrijwillige basis, meldt RTV Noord. “Dit is een leuke manier om een beetje praktijkervaring op te doen, want de eerste jaren van de opleiding krijg je verder alleen maar theorie”, aldus een student.

AM Fish