eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Bianca’s échte Uitblinkers

Zinzia Zorggroep

Wie zijn de échte uitblinkers in de zorg? Dat zijn de hospitalitymedewerkers van Zinzia Zorggroep, zegt Bianca van Brandenburg. Let wel: ze is hun manager.

En dus allesbehalve onbevooroordeeld. Maar ze heeft wel een punt, zo blijkt uit een reportage in Uitblinkers 21. Daarin wordt gemeld dat Van Brandenburg, teammanager Ontvangst en Gastvrijheid bij Zinzia Zorggroep, het magazine Uitblinkers met “enorm veel plezier” leest.

En telkens denkt ze bij het begrip uitblinkers aan de pakweg vijftig mensen van de teams Ontvangst en Gastvrijheid van Zinzia Zorggroep met verpleeghuizen in Wageningen (2), Renkum en Bemmel. “De hospitalitymedewerkers zijn voor mij échte uitblinkers in de zorg. Ze zijn er voor alle gasten en ze ondersteunen de zorg door te zorgen voor een Warm Welkom”, aldus Van Brandenburg.

Zorghoreca

De hospitalitymedewerkers maken het verschil. Voor de bewoners en hun familie, maar ook voor de collega’s, laat Van Brandenburg weten. De redactie van Uitblinkers krijgt die ochtend in Brasserie Emma van locatie Oranje Nassau’s Oord in Wageningen vier hospitalitymedewerkers te spreken. Over hun vak, hun aanpak en hun betrokkenheid.

De hospitalitymedewerkers houden zich bezig met horeca en zorg, ofwel zorghoreca. Gastvrijheid verlenen, aandacht schenken aan gasten. Namen onthouden, weten wat ze drinken, wat ze eten, wat eraan scheelt.

Citaat

En ook andere dingen, zoals iedere dag een citaat plaatsen op de kranten die naar de bewoners op de afdelingen gaan. De dag van de reportage is dat: ‘Wacht niet op een goede dag. Maak er een!’ Krant voor krant met de hand genoteerd.

De complete reportage ‘Bianca’s  échte uitblinkers’ vind je terug in Uitblinkers 21.

AM Fish