eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Boek met verhalen over 12 mensen met dementie

Terug naar Huis

Licht dementerende mensen interviewen, hun verhalen optekenen en er een boek van maken. Dat deden de twaalf auteurs die deelnamen aan het project ‘Terug naar Huis’ van Jikke Göbel van Tongeren en Marjon Weijzen.

Terug naar Huis zou de titel van een streekroman kunnen zijn, maar dat is het in dit geval niet. Het is de naam van een project gepresenteerd in de bibliotheek Veluwezoom in Dieren. De verhalen van twaalf mensen van boven de 75 worden in het boek weergegeven.   

Levensverhalen

Het gaat om de levensverhalen van 12 mannen en vrouwen met beginnende dementie. De auteurs die de 75-plussers interviewden, keerden met hen terug naar plaatsen die in hun leven een bijzondere rol hebben gespeeld; geboortehuis, school, een voetbalclub of wat anders. Dat zorgde ervoor dat herinneringen boven kwamen en het leverde mooie foto’s op, aldus Jikke.

De tentoonstelling is to 16 januari 2020 te bezichtigen in de bibliotheek te Dieren. Het boek is te verkrijgen voor 25 euro door een mail te sturen naar jikke@jikke.com en te koop in verschillende boekhandels in de  gemeente Rheden, Brummen en Arnhem.

AM Fish