eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Buutegwoon Bas Symposium over gastgerichtheid

Bas van der Graaff

Het Maasstad Ziekenhuis heeft Bas van der Graaff geëerd met het Buutegwoon Bas symposium. Hij was bestuurslid en voorzitter van verschillende organisaties waaronder voorlopers van WijGastvrij.

Wat een prachtige avond, blikt Peter Langenbach (voorzitter Raad van Bestuur) terug op 28 januari. “Letterlijk een avond met een lach en een traan. Uit naam van Bas van der Graaff organiseerden we het eerste Buutegwoon Bas symposium over gastgerichtheid.”

Bas van der Graaff die op 16 november 2018 overleed, was lid van de patiëntenraad van het Maasstad Ziekenhuis. Langenbach: “Bas was het gezicht van wat wij in het Maasstad Ziekenhuis aandacht voor aandacht noemen. Buutegwoon was niet alleen een woord dat Bas vaak gebruikte, het omschrijft ook wie Bas was.”

Buutegwoon Bas Bokaal

Tijdens het symposium werd de Buutegwoon Bas Bokaal uitgereikt aan Petra Bos. Langenbach daarover: “Op eigen initiatief heeft zij voor ons ziekenhuis drie koppelbedden geregeld via de stichting Roparun.”

De avond werd afgesloten met een “inspiratieboost” van Sydney Brouwer over patiëntgerichtheid. Dat leverde inspiratie, energie en praktische handvatten, aldus Langenbach op LinkedIn. “Ik hoop dat de collega’s die deze avond ook hebben beleefd, net zo geïnspireerd zijn als ik.”

AM Fish