eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Culinaire reis voor ouderen

Happen en Stappen

Een culinaire reis voor ouderen in Emmeloord. Ofwel Happen en Stappen. Menu op drie verschillende plaatsen voor bewoners van diverse zorgcentra.

Het gebeurt op dinsdag 4 juni. Zeventig deelnemers (bewoners, familieleden en vrijwilligers) doen mee aan Happen en Stappen, dat voor de tweede keer plaatsvindt.

Een driegangenmenu geserveerd op drie verschillende locaties. “Om te kunnen happen moesten ze eerst een eindje stappen”, laat Pauline van der Zee weten. Ze is coördinator welzijn van Zorggroep Oude en Nieuwe Land en organiseert van alles en nog wat waaronder dit evenement.    

De culinaire reis begint in buurthuis De Golfslag waar twee zangeressen de deelnemers verwelkomen. De senioren krijgen een drankje en een salade als aperitief.

Na het aperitief in De Golfslag trekt de stoet ouderen, veelal in rolstoelen, verder door Emmeloord. De tweede stop is bij woonzorgcentrum Hof van Smeden. Daar wacht een voorgerecht en een optreden van het koor Cantabilé.

De trip eindigt in verpleeghuis Talma Hof, waar de deelnemers het hoofdgerecht en het dessert krijgen geserveerd. Soloartiesten van Twin-bull tekenen voor de muzikale begeleiding.

Pauline van der Zee van Zorggroep Oude en Nieuwe Land laat weten dat de tweede editie van Happen en Stappen “een groot succes is. Vorig jaar deden er nog maar 25 mensen mee. Dit jaar zijn het er zeventig.” 

Evenals die van vorig jaar is ook deze Happen en Stappen voor herhaling vatbaar.
Deze twee dames willen volgend jaar weer mee doen.
Mooie drankjes en brilletjes voor het geval de zon hard zou toeslaan.
Op weg naar de volgende uitdaging.
AM Fish