eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

De Engelentafel van Maaike van Beek

Kerst 2021-1

Uitblinkersindezorg.nl besteedt in een serie artikelen aandacht aan kerst 2021. Wat ga je doen om het sfeervol en onvergetelijk te maken voor de medemens? Maaike van Beek in Elst doet dat thuis. Ze organiseert voor de tweede keer een Engelentafel.  

De Engelentafel is bestemd voor ouderen. Het is een kersttafel waar mensen kunnen aanschuiven om samen kerst te vieren, zegt Maaike van Beek. Over haar ervaringen: “Het is heel erg gezellig en dankbaar. De dag van het jaar!”

Landelijk fenomeen

De Engelentafel is een landelijk fenomeen. Het initiatief is genomen door Jeannette Saatrube. Zij richtte de stichting Engelentafel op. Nu zijn er zo’n 400 Engelentafels verdeeld over het land, aldus Van Beek. Ze hoopt dat nog meer mensen geïnspireerd raken om dit ook te gaan doen. Haar tip: “Een mooie duurzame kerstboom en lekker biologisch eten maakt de avond áf”

Maaike van Beek is voor de redactie Uitblinkers geen onbekende. Ze verleende eerder haar medewerking aan de soepspecial die verscheen in nr. 17. Het ging over de Soeptafel, een sociaal project waarbij Maaike en haar dochter Suzanne Bas soep voor en met ouderen bereiden. 

Informatie over de Engelentafel kun je vinden op de site van de gelijknamige stichting.

AM Fish