eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Duizenden artsen in VS promoten plantaardig  

Ziekenhuizen

Plantaardige maaltijden winnen terrein in ziekenhuizen in de VS. Duizenden artsen promoten het. Een veganistische kookwedstrijd voor ziekenhuizen trok de aandacht.

De kookwedstrijd was georganiseerd door DCHA, een organisatie van ziekenhuizen in de staat Columbia. Gerechten zoals paarse wortelravioli, gooiden hoge ogen, zo meldt Vegnews.com. Het evenement werd gesponsord door het PCRM, een organisatie van artsen.

Bij PCRM zijn 17.000 artsen aangesloten die zich bezighouden met voedingsvoorlichting en plantaardige maaltijden in ziekenhuizen promoten. 

Met de wedstrijd wil de organisatie aantonen dat gezonde, plantaardige maaltijden erg goed kunnen smaken. Verschillende ziekenhuizen en individuele chefs vielen in de prijzen. MedStar National Rehabilitation Hospital in Washington kwam als overall winnaar uit de bus.

Er waren verder onder meer prijzen voor het beste voorgerecht, het beste dessert, creativiteit, smaak en uiterlijk van het gerecht.   

“Bij goede patiëntenzorg hoort gezonde voeding”

Het aanbieden van plantaardige maaltijden in ziekenhuizen in de VS is een stroomversnelling gekomen, meldt Vegnews.com. In 2017 nam de American Medical Association (beroepsvereniging van artsen en geneeskunde studenten) een resolutie aan die er bij ziekenhuizen op aandrong de gezondheid van patiënten, personeel en bezoekers te verbeteren door plantaardige voeding aan te bieden. Dat heeft gewerkt.   

PCRM, de organisatie van artsen, werkt samen met ziekenhuizen om hen te ondersteunen bij het bereiden en serveren van plantaardige maaltijden. De resolutie van de American Medical Association over ziekenhuisvoeding vermeldt dat zorginstellingen en ziekenhuizen plantaardige maaltijden aan patiënten moeten verstrekken en dat ze bewerkt vlees moeten mijden.  

De organisatie biedt voorlichting, menu-advies, recepten en marketingmiddelen aan elk ziekenhuis in de VS. Wat PCRM betreft zou plantaardige voeding de boventoon moeten voeren in de gezondheidszorg. “Bij goede patiëntenzorg hoort gezonde voeding om patiënten te helpen beter te worden en op de lange termijn gezond te blijven.”  

AM Fish