eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

‘IJzersterke tante’ wordt minister van Langdurige Zorg

Connie Helder

Conny Helder, bestuursvoorzitter bij tanteLouise, wordt minister voor Langdurige Zorg en Sport in het kabinet Rutte IV. Ze wordt omschreven als een ijzersterke tante.

Conny Helder gaat aan de slag op het ministerie van VWS. Ernst Kuipers wordt daar minister van Volksgezondheid. Bij zorgaanbieder tanteLouise zijn ze niet teleurgesteld nu de ‘ijzersterke tante’ haar carrière elders voortzet, nee de trotst overheerst.    

Enorme eer

“Het is absoluut een enorme eer dat zij voor deze functie is gevraagd. Daar zijn we als organisatie natuurlijk ontzettend trots op”, luidt de officiële verklaring van Jan-Kees van Wijnen en Ingeborg Roks, beiden lid van de raad van bestuur. “Keerzijde is wel dat we bij tanteLouise een ontzettend gedreven bestuurder en betrokken collega verliezen. We gaan haar missen.”

Conny Helder trad in de zomer van 2017 aan als bestuursvoorzitter van tanteLouise, zo meldt Internetbode.nl. “Onder haar leiding maakte de zorgorganisatie een enorme groei door. Zowel op het gebied van dementiezorg als de ontwikkeling en inzet van moderne zorgtechnologie, behoort tanteLouise tot de absolute koplopers.”

Kennis delen

Conny Helder maakte zich er sterk voor om die kennis en expertise zoveel mogelijk te delen. Ze zocht daarbij nadrukkelijk de samenwerking met collega-organisaties, zowel in de eigen regio als in andere delen van het land of zelfs daarbuiten, zo wordt toegevoegd.  Ze was bestuurslid van branchevereniging ActiZ.


Het ministerschap heeft als consequentie dat Conny Helder haar werkzaamheden per direct neerlegt.


AM Fish