eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Kantoormedewerkers Respect smeren boterhammen

Personeelstekort

Kantoormedewerkers die brood smeren en bedden verschonen. En dan niet hun eigen brood en hun eigen bedden, nee die van de cliënten. Dat gebeurt momenteel bij Respect in Den Haag en Scheveningen, zo meldt De Posthoorn.

De zorgverlener vangt op deze manier het tekort aan personeel op tijdens de zomerperiode. De kantoormedewerkers draaien zogenoemde zomerstages waarbij hun werkzaamheden variëren van het verschonen van bedden tot het smeren van boterhammen.

Zomer

De Posthoorn meld dat het personeelstekort in de zomer in de zorg het meest merkbaar is. ‘Vaste medewerkers gaan met vakantie terwijl de zorg aan de cliënten gewoon door gaat’, aldus Respect.

Vakantiekrachten

De zorgorganisatie zet overigens ook vakantiekrachten in. Daarnaast draaien sommige medewerkers in deze periode extra diensten.

Zomerstages

Het kantoorpersoneel van Respect draait vorig jaar zomerstages. De secretaresse helpt bijvoorbeeld bij het verschonen van bedden, de manager smeert boterhammen in de thuiszorg en iemand van de HR-afdeling gaat wandelen met cliënten.AM Fish