eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Kerstkoor De Eemhorst zingt voor bewoners

Kerst 2021-2

Ze zijn druk aan het oefenen. Vijftien medewerkers en vrijwilligers  van particulier verzorgingshuis De Eemhorst in Soest vormen een koor dat met kerst voor de bewoners gaat optreden. Zelfbereide streekproducten luisteren de kerstdiners op.

De 26 ouderen met dementie die in De Eemhorst verblijven, gaan een sfeervolle kerst tegemoet. Kerstbomen en andere versieringen zorgen voor een stemmige aankleding.   

Bijzonder is het eigen koor, opgericht door Emilie van Dooren, samen met haar man René Hilhorst eigenaar van De Eemhorst. Het koor is momenteel volop in training om straks voorafgaand en tijdens kerst in eigen huis op te kunnen treden, vertelt coachend kok Monique Stam-Hooft. “Ze zijn druk aan het oefenen.”

Monique Stam-Hooft in actie tijdens een eerdere kerst. “We hebben tot nu toe geen besmettingen gehad.”

Verder zullen er vuurkorven branden en zijn er kerstversieringen die het terrein, de huiskamers en de keukens zullen opluisteren. Zelfgemaakte glühwein en een zelfgemaakte likeur – pruimen uit eigen boomgaard, jenever en kruiden vormen de basis – zorgen voor de nodige couleur locale.

Familie welkom

De eerste kerstdiners vinden plaats op 14, 15 en 16 december. Familieleden zijn welkom. In verband met corona maximaal één per bewoner. Telkens is een andere ‘boerderij’ – zo worden de onderkomens omschreven – aan de beurt. Ook op eerste en tweede kerstdag zijn er kerstdiners.

Streekgerechten vormen de basis van de verschillende kerstdiners. Vlees is afkomstig van de naastgelegen boerderij, eigendom van de familie Hilhorst. De rollade wordt geleverd door De Landwinkel.    

Boerenkoolpesto

Verder zelfgemaakte boerenkoolpesto en bietenpesto van eigen land als welkomstgerechten voor de familieleden in combinatie met een glaasje bubbels. Een van de nagerechten is hangop, zelf gemaakt van yoghurt, geleverd door een boer. “We vullen dit gerecht aan met pruimen uit onze eigen tuin.” En nou maar hopen dat corona zich rustig houdt en er geen verdere beperkingen doorgevoerd hoeven te worden.

Stam-Hooft: “We hebben hier tot nu toe geen besmettingen gehad. Daarom denk ik dat we gewoon ons ding kunnen doen. Bewoners, medewerkers, vrijwilligers en familieleden kunnen in De Eemhorst een mooi kerstfeest tegemoet zien.”        

AM Fish