eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Keuken na kwart eeuw weer open

Zorgcentrum Hieronymus

Na 25 jaar ging roer om. Geen ingekochte maaltijden meer, maar chefs die in de eigen keuken vers koken voor de 64 bewoners van Zorgcentrum Hieronymus in Weert.

De koks bereiden sinds begin juni de maaltijden, zeven dagen in de week, zo blijkt uit een reportage in Uitblinkers 28. Bewoners, medewerkers, koks en teamleider zijn er blij mee, want de ommezwaai brengt een aantal voordelen met zich mee.   

De redactie van Uitblinkers sprak met koks, bewoners, medewerkers en teamleider. Het zelf koken heeft ervoor gezorgd dat de waardering is gestegen. Bewoners eten nu met meer smaak. Ook de beleving nam toe.  

Daarnaast levert zelf koken een arbeidsbesparing op voor de medewerkers waaronder de zorgassistenten. Ze hoeven zich niet meer bezig te houden met het opslaan en regenereren van maaltijdcomponenten, maar krijgen de maaltijden warm aangeleverd in maaltijdwagens. “De werkdruk is verlaagd, maar we kunnen dat nog niet in cijfers uitdrukken.”

Meer over de ommezwaai van zorgcentrum Hieronymus lees je in Uitblinkers 28, zie ook de digitale versie.

Teamleider Zorg Marieke Hendriksen legt uit waarom Hieronymus na 25 jaar weer koks heeft aangenomen.
AM Fish