eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Keuken Noordwest bevordert herstel

Excursie WijGastvrij

WijGastvrij bezoekt in de ochtend van woensdag 20 september de keuken van Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar. Deze bevordert het herstel van patiënten middels een duurzaam en gezond aanbod .

Maar hoe gaat dat in zijn werk? En hoe zien de menu’s eruit? Hoeveel eetmomenten zijn er per dag? De deelnemers aan de excursie Kijkje in de Keuken – ook wel Gluren bij de Buren genaamd – krijgen de antwoorden op deze vragen. En zien met eigen ogen hoe er gewerkt wordt in de keuken van het  genoemde ziekenhuis.    

Noordwest laat weten dat het met haar voeding bijdraagt aan een sneller herstel, betere gezondheid en hogere weerstand van patiënten. Ook aan het klimaat wordt gedacht. Verse, seizoensgebonden en zoveel mogelijk plantaardige producten voeren de boventoon.

Men werkt samen met lokale telers en leveranciers. “Weinig verspilling. Gezond en duurzaam. En aansluitend op de wensen en behoeften van de patiënten en medewerkers, die we met het aanbod een gevoel van thuis willen geven.”  

Gezond betekent onder meer: meer plantaardig, minder dierlijke hoogbewerkte- of suiker- en zouthoudende producten. Daarnaast is eiwitrijk belangrijk.  Al deze inspanningen leiden tot kortere ziekenhuisopname, daarnaast leidt gezonde voeding tot minder complicaties bij behandelingen en draagt bij aan de gezondheid en weerstand van patiënten, zo meldt het ziekenhuis op zijn website.  

Patiënten krijgen tijdens hun verblijf in Noordwest dagelijks twee menu’s van de chef, zes eetmomenten en een groot assortiment losse producten aangeboden. Klik hier voor informatie en aanmelden.

AM Fish