eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Kleding Máxima MC Veldhoven

Aanvulling

In Uitblinkers 30 tref je een verhaal aan over de bedrijfskleding van Máxima MC Veldhoven en Eindhoven. Bij het onderdeel ‘uniformen’ ontbreekt evenwel de juiste foto. Die zie je hierboven.

In december 2020 vernieuwde Máxima MC de bedrijfskleding voor 2.800 medewerkers. Fons Segers, afdelingshoofd logistiek facilitair bedrijf, vertelt in Uitblinkers 30 hoe dat in zijn werk ging. Bij het onderdeel uniformen wordt verwezen naar een foto die er abusievelijk niet bij staat.

Nu laten we die foto wel zien. Bovenstaande foto toont de uniformen.

Zorgmedewerkers en ondersteunende diensten dragen wit met blauwe/turquoise biesjes op de mouwen, de kraag en de zakken.

Medewerkers van de kinderafdeling dragen lichtblauwe hesjes met donkerblauwe biezen, omdat uit een enquête bleek dat ouders en kinderen daar de voorkeur aan gaven boven wit.

Vrijwilligers dragen gemêleerd blauw.

Doktoren en laboranten zijn gekleed in wit met blauwe biesjes. 

Men koos voor twee soorten hesjes: dames en uni. De eerste spreekt voor zich, de tweede kan zowel door vrouwen als door mannen worden gedragen. De keus viel op een broek in twee lengtes, naar binnen te vouwen met drukkers, zodat medewerkers de broek desgewenst op hun eigen lengte kunnen afstemmen.

Het complete verhaal over bedrijfskleding in de zorg tref je aan vanaf pagina 28 (het onderdeel Maxima MC staat op pagina 32 en 33) in Uitblinkers 30.AM Fish