eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

“Koken in de zorg is niet al te moeilijk”

Discussie

Koken in de zorg. De dagen zijn niet al te lang en het werk is niet al te moeilijk. Dat meldt Crew 4 Hire op LinkedIn. Daar is niet iedereen het mee eens.

Crew 4 Hire in Tegelen verhuurt zzp-ers en uitzendkrachten. Het bedrijf laat weten een nieuw project te starten. “Wij gaan koks leveren aan verschillende zorginstellingen in Limburg. Zou jij willen werken in een zorginstelling? Een mooie opdracht waar de dagen niet te lang zijn en het werk niet al te moeilijk.”

Om toe te voegen: “Desondanks lever je wel een belangrijke bijdrage aan de zorg in ons land. Iets wat momenteel hard nodig is.”

Enorme uitdaging

Eric-Jan de Smaakman valt over de toevoeging dat het werk niet al te moeilijk is. Hij schrijft: “Het is juist een enorme uitdaging om voor deze doelgroep een lekkere maaltijd te bereiden. Een maaltijd  die aansluit op de wensen en behoeften van de bewoners van de zorginstellingen.”

Paul Hoogmoed, projectleider vastgoed en services bij Respect Zorggroep en bestuurslid van WijGastvrij, onderschrijft de mening van de Smaakman. Hoogmoed schrijft: “Misschien is het werk in Limburg anders, maar deze wervingstekst zou ik toch niet willen gebruiken voor de zorgkoks. Ik sluit me bij Eric-Jan aan.”

Reactie Crew 4 Hire

Volker Willems van Crew 4 Hire reageert door te schrijven dat hij het helemaal eens is met Eric-Jan de Smaakman. “Alleen is het helaas lastig jongens te vinden die korte diensten willen draaien, wat vaak het geval is in de instellingen waar ik aan lever. Dus om te zorgen dat ik er toch wat goede jongens kan plaatsen moet ik het voor hun maar zo omschrijven.”

Het eindresultaat is wel, zo voegt Willems toe “dat we zeer goede reacties krijgen omdat die jongens daar dan toch super hun best doen voor de lieve mensen. Dus als ik het dan zo moet omschrijven om ze daar te krijgen dan so be it.”

AM Fish