eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Lichtpuntjes in de zorg

Trekkers

Het is bijna een trend aan het worden. Boeren die met hun versierde trekkers langs zorginstellingen rijden om bewoners en medewerkers een beetje vertier te bezorgen.  

Afgelopen zaterdag gebeurde het in Winterswijk. Dertig met kerstlampjes verlichte trekkers reden langs de huizen Pronsweide, Berkhof, Vredensehof, Pelkwijk en Wamelink, meldt De Gelderlander. Ook het asielzoekerscentrum in de genoemde plaats kreeg bezoek.

De belangstelling voor de acties was groot, laat organisator Wim te Slippe weten. Hij gaat de stunt volgend jaar herhalen. Het SKB ziekenhuis kreeg overigens geen bezoek van de trekkers omdat deze de route voor de ambulances zouden blokkeren.

Andere regio’s

Maar er gebeurde meer. Op 17 december jongstleden trok een stoet van trekkers, uitgerust met kerstversiering, langs verzorgingshuizen in Friesland. Dat gebeurde in acht verschillende Friese regio’s.

In de omgeving van Ruurlo en Barchem was het voor kerst eveneens raak. Boeren van de organisatie Voll Gass reden met hun verlichte trekkers langs verpleeg- en verzorgingshuizen. Ze wilden  mensen die het moeilijk hebben en eenzaam zijn in deze duisternis een hart onder de riem steken, meldt Berkelbode. “Juist omdat COVID-19  veel bewoners van de verzorgings- en verpleeghuizen verder in isolement heeft gebracht”, laten de boeren in een verklaring weten.

AM Fish