eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

“Maak gebruik van elkaars talenten”

“Heb vertrouwen in elkaar en zorg ervoor dat teamleden hun ideeën naar voren kunnen brengen”,  aldus Richard de Hoop, een van de artiesten die optrad tijdens het Festival van de Gastvrijheid van WijGastvrij op 19 mei in Baarn. 

De Hoop liet weten dat het helemaal niet erg is als dat tot conflicten leidt. Integendeel, conflicten zijn een must, aldus de muzikale duizendpoot. “Zonder conflicten kan een team niet goed functioneren.”

Richard de Hoop legt uit hoe je tot een magisch resultaat kunt komen.

Hij riep de zaal op om te stoppen met het veroordelen van elkaars zwakke punten. “Maak gebruik van elkaars talenten. Stem daar je orkest op af. Zo kun je tot een magisch resultaat komen.”

De Hoop verzorgde een muzikale show waarin hij eigenschappen van mensen vergeleek met muziekinstrumenten.

Ontroering

Tijdens het Festival van de Gastvrijheid dat het bestuur van WijGastvrij drie keer moest uitgestellen wegens corona, wisselden ontroering en een gulle lach elkaar af. Het festival maakte duidelijk dat je als gastvrijheidsmedewerker het verschil kunt maken.

Je kun het verschil maken door er te zijn voor de mensen. Door op de juiste momenten die ene vraag te stellen. Door het eens anders te doen dan anders, zo werd duidelijk.   

Muisstil

Een andere artiest, Annemarieke Driessen, kreeg de zaal muisstil met een verhaal over tegenslag overwinnen, veerkracht tonen, revalideren, herstellen, terwijl deskundigen dat niet mogelijk achten. Op 8 november 2005 werd ze getroffen door een aanval die leidde tot een hoge dwarslaesie. Ze kon niets meer.

En nu heeft ze een eigen bedrijf en een zoon van 5. Als ze dat vertelt wendt ze zich af, er komen emoties los, bij haar en de zaal.

Hoofdrolspelers

Andere hoofdrolspelers waren entertrainer Milo Berlijn, Maarten Bijlsma, bestuurslid WijGastvrij, vip-gasten die filmpjes over het vak hadden gemaakt en de Complimentenmeisjes die voor eenieder die dat wilde een handgeschreven persoonlijke boodschap in petto hadden. 

De meer dan honderd gasten sloten het festival af met een staande ovatie.

In Uitblinkers 22 tref je een verslag aan van deze bijzondere dag. Op deze site vind je vanaf woensdag 8 juni een reeks andere foto’s van het Festival van de Gastvrijheid.

Bijpraten tijdens een van de pauzes.
AM Fish