eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Meals-on-wheels extra vaak ingezet

Corona

Corona ofwel Covid-19 heeft in veel zorginstellingen gevolgen gehad voor de maaltijdvoorziening. Aanbieders van meals-on-wheels wagens speelden daarop in, zo blijkt. Er werd op veel plaatsen apparatuur gehuurd.  

Frank Borninkhof van Electro Calorique en Iseco St-Phal laat weten veel organisaties te hebben kunnen helpen met het faciliteren van apparatuur voor eten en drinken. “Door het noodgedwongen sluiten van huiskamers en restaurants moest men op veel plaatsen maaltijden aan gaan bieden op de appartementen en de kamers. Op bord geportioneerd of in disposables.”

Het gebruik van meals-on-wheelswagens nam een vlucht.

Geïsoleerd transport

Voor het verwarmen, warmhouden en transporteren zijn onder andere maaltijdbuffetwagens ofwel meals-on-wheelswagens ingezet. Borninkhof: “Ook in diverse ziekenhuizen is gekozen om deze periode gebruik te maken van oplossingen uit ons aanbod. Denk aan het gebruik van geïsoleerd transport warm/ koud, plateausystemen en broodservicewagens.”  

Omdat men niet wist hoe lang de situatie zou voortduren hebben veel zorginstelling apparatuur gehuurd. “Ze konden gebruik maken van apparatuur uit onze huurvoorraad.”

Veel zorginstellingen hebben apparatuur gehuurd.

Kleinschalig wonen

Kleinschalige woonvormen, waar gekookt wordt,  kozen voor slimme oplossingen uit onze voorraad regenereerkasten, zegt Borninkhof. Veel organisaties zetten de tijdelijke oplossing om in een in een structurele, aldus Borninkhof.

Zo proberen deze organisaties hun kwetsbaarheid te beperken, zegt hij. “Wij staan op het standpunt dat gebruik belangrijker is dan bezit. Dat blijkt te werken, zeker onder de huidige omstandigheden.”

AM Fish