eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Medewerkers hightechbedrijf koken voor de zorg

ASML

Medewerkers van Hightechbedrijf ASML in Veldhoven koken voor dementerende ouderen. Ze doen dat deels in de baas zijn tijd, zo blijkt uit een reportage op ED.nl.

In die reportage  vertelt Tara Meijer (29), projectmedewerker van ASML, dat ze ruim vier jaar geleden op zoek ging naar mogelijkheden om meer duurzaamheid toe te voegen aan haar dagelijkse bezigheden. Ze kwam erachter dat elke werknemer van ASML acht uur per jaar mag besteden aan duurzaamheid. In de baas zijn tijd.

Het bedrijf reikte diverse mogelijkheden aan. Het werd koken voor dementerende ouderen. Ze ging op zoek naar collega’s die dat samen met haar wilden doen en kwam terecht bij Archipel Passaat,  een centrum voor geriatrische zorg in Eindhoven.

Goed gevoel

Het werk bestaat uit bezigheden zoals groenten snijden, tafels dekken tafels en samen eten. Tara Meijer en haar collega’s houden er een goed gevoel aan over en nemen deel aan mooie, leerzame gesprekken, laat ze weten.

Meijer is inmiddels coördinator van de kookgroep in Archipel Passaat. Dat deze wegens corona tijdelijk stil heeft gelegen, is vervelend, want ze mist het contact met de bewoners. Als het straks weer mag gaat ze meteen weer aan de slag. “Ik blijf dit vrijwilligerswerk zeker doen.’’

AM Fish