eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Niels Majoor verlaat Flevoziekenhuis

Transfer

Niels Majoor heeft bekendgemaakt dat hij na vier jaar het Flevoziekenhuis in Almere gaat verlaten. Als teamleider keuken baarde hij daar opzien door met zijn team verse maaltijden te gaan koken.

Majoor die tot de beste zorgchefs van Nederland behoort, heeft gekozen voor een andere uitdaging. Hij verlaat de ziekenhuiswereld en treedt vanaf 1 april in dienst van zorgorganisatie Cordaan locatie De Oevers. “Hier ga ik de bewoners en gasten voorzien van smaakvolle maaltijden.”

Majoor kijkt vol trots terug op een periode waarin hij met zijn team weer verse maaltijden is gaan koken voor de patiënten van het genoemde ziekenhuis. “Ik ben dankbaar voor de vrijheid en de kansen die het ziekenhuis mij hierin heeft gegeven.”

Bijzondere nagerechten

Majoor die vorig najaar op verzoek van de redactie van Uitblinkers nagerechten op basis van groenten met vruchten en groenten bereidde, won op 13 maart 2019 met zijn team De Gouden Dessertlepel voor het beste nagerecht in de finale van het Beste menu van de Zorg.

De reportage over de nagerechten op basis van groenten verscheen in Uitblinkers 12. Zie de online uitgave elders op deze site.

AM Fish