De invoering van een nieuw maaltijdconcept zorgt niet altijd voor betere resultaten en meer plezier in het werk. Soms wel. Zoals in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht. Daar werken ze nu anderhalf jaar met het aanbodgestuurde maaltijdconcept sMaakt beter.
Patiënten krijgen zes keer per dag energie- en eiwitrijke gerechtjes. De invoering van het nieuwe concept bracht voordelen met zich mee, zo blijkt uit een reportage in Uitblinkers 31.
Daarnaast zorgt sMaakt beter voor extra plezier in het werk van de roomservicemedewerkers, zegt teamhoofd Daniëlle Visser. “De collega’s hebben nu nieuwe middelen tot hun beschikking, een mooier product en vernieuwde, laagdrempelige e-learnings. Het werk is uitdagender geworden. Voeding heeft een belangrijkere plaats in de organisatie gekregen.”
De humor is gebleven. Als Najim El Alquioui aan het einde van de sessie een voor buitenstaanders onnavolgbare grap over Blondie maakt en Carla Staal een Juffrouw-Jannie-Jiskefet-imitatie ten beste geeft, slaat de slappe lach toe. Gabriёlle Nolet daarover: “Humor hè, ook de patiënten vinden dat leuk, moeten we zeker blijven doen.”
De reportage “Wij zijn nog net geen diëtisten” tref je aan in Uitblinkers 31, ook digitaal te lezen.