eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Revalidant Verschoor zéér enthousiast over de zorg

Koos Verschoor laat zich in Uitblinkers 24 zeer positief uit over de zorg die hij in De Hoogstraat Revalidatie en twee ziekenhuizen te Utrecht mocht ontvangen. “Er wordt geregeld geklaagd over de zorg in Nederland,  maar ik heb heel andere ervaringen.”

Een hersenbloeding velde bouwondernemer Koos Verschoor uit Voorthuizen op 5 mei jongstleden. Vier weken later kwam daar het Guillain-Barré-Syndroom (GBS) bij, een aandoening die zenuwen en spieren uitschakelt. “Ik lag als een plas water op de grond. De enige spier die het nog deed was m’n hart”, vertelt Verschoor maanden later, terwijl hij op verzoek van Uitblinkers een balletje trapt in de sporthal van De Hoogstraat.

Verschoor, die inmiddels twee hersenoperaties achter de rug heeft, werd negen weken lang beademd op de IC van het UMC Utrecht. Hij herstelde enigszins en verhuisde naar De Hoogstraat Revalidatie. Later kwam hij vanwege de bevalling van zijn vrouw ook terecht in Wilhelmina Kinderziekenhuis.

“De tranen lopen over je wangen, maar dat geeft niets, ze pakken een papiertje en drogen ze af”

Hij zag de verhuizing naar De Hoogstraat  aanvankelijk niet zitten, zo blijkt uit het interview. “Gaan ze me daar van een berg afduwen?” vroeg hij verontrust. “Ik heb zoveel gehuild en zoveel heimwee gehad. Maar het is me in De Hoogstraat vanaf het eerste moment honderd procent meegevallen.”

Hij laat weten dat de verzorging erg goed was. “Aai over je bol, even je hand vast houden, tijd voor een gesprek als je het moeilijk hebt. Al was het midden in de nacht, ze deden het. De tranen lopen over je wangen, maar dat geeft niets, ze pakken een papiertje en drogen ze af.”

Het volledige interview met Verschoor, waarin hij ook de maaltijden en de therapie looft, tref je vanaf pagina 34 aan in Uitblinkers 24 dat vanaf 22 november verschijnt.

Ook medewerker Trudy, manager facilitaire zaken Ellen Evertzen, coördinator voeding Jaap van Dijk en cateringmedewerker Henry Veenje komen aan het woord.  

Jaap van Dijk (l) en Henry Veenje.
AM Fish