eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Smaakcentrum opent in Grave

Smaak weer terug

Nederland is een smaakcentrum rijker. Deze is gevestigd in Grave. Tegelijkertijd wordt ook in België een nieuw smaakcentrum geopend.

Chefs Gastro-engineering beschikt nu over vier smaakcentra: twee in België, twee in Nederland. Deze centra zetten zich in voor patiënten die lijden aan smaak- en reukstoornissen. Het andere smaakcentrum van de genoemde organisatie in Nederland is gevestigd in Schiedam.

Wilko Lichteveld is de drijvende kracht achter het nieuwe smaakcentrum Allesvoordesmaeck in Grave. BrabantZorg, locatie Catharinahof, is hierbij betrokken. Lichteveld gaat zich met het smaakcentrum toeleggen op het aandragen van oplossingen voor mensen met geur- en smaakproblemen.  

Wilko Lichteveld is de drijvende kracht achter het nieuwe smaakcentrum Allesvoordesmaeck.

Allesvoordesmaeck werkt mee aan een wetenschappelijk begeleid project met de steun van het Nationaal Fonds Tegen Kanker. Patiënten met kanker die kampen met geur- en smaakproblemen als gevolg van een chemobehandeling, worden gratis begeleid, meldt Lobke van den Wijngaert, vertegenwoordiger van het Smaakcentrum  

Wetenschappers

De vier smaakcentra worden geleid door chefs gastro-engineering, die een opleiding genoten aan de ‘School of Gastrologic Scienes and Primary Food Care’ te Leuven. De centra worden ondersteund door een team van experts en wetenschappers.

Los van Chefs Gastro-engineering bestaan er in Nederland overigens meerdere smaakcentra. In Ede is het Nederlands Reuk & Smaakcentrum actief dat onderzoek doet naar smaakverlies door corona. Onder de naam Het Smaakcentrum zijn verschillende centra actief in het zuiden des land. Deze richten zich onder meer op de smaakontwikkeling van schoolkinderen.

AM Fish