eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Statushouders aan het werk in de zorg

Achterhoek

Het scholingstraject ‘Nieuwkomers in de zorg’ biedt Achterhoekse statushouders de kans om aan het werk te gaan in de zorg. Zeven statushouders zijn in september 2021 met het traject gestart, meldt Doetinchems Vizier.  

De deelnemers werken toe naar een dienstverband in de zorg. Zo hoopt men wat te doen aan het oplopende tekort aan medewerkers in de zorg. Aan de andere kant is het voor “nieuwe Nederlanders” vaak moeilijk een passende baan te vinden, meldt de krant, dus komt dit project hen goed van pas.

Traject van 15 maanden

De zeven statushouders doorlopen een scholingstraject van 15 maanden, verzorgd door het Graafschap College te Doetinchem. Het is een aangepaste opleiding, een zogenoemde entree-opleiding.

Deelnemers maken kennis met het zorgvak, krijgen les in de Nederlands taal en ‘burgerschap’ én lopen een aantal uren stage per week. Tijdens die stage maken ze kennis met de praktijk van de zorg. De statushouders uit de opleidingsgroep komen uit Syrië, Eritrea en Iran. Ze zullen dit jaar de opleiding afronden.  

AM Fish