eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Uitblinker van het Jaar 2024 afgelast

Spoeling te dun

De wedstrijd Uitblinker van het Jaar 2024 die op woensdag 10 april haar finale zou beleven op de vakbeurs Zorg en food in Jaarbeurs Utrecht, is afgelast. Reden is een tekort aan inzendingen waardoor er van een geloofwaardige competitie geen sprake kan zijn, aldus de organisatie.   

De wedstrijd was in de steigers gezet door het vakblad Uitblinkers en WijGastvrij in samenwerking met de vakbeurs Zorg en food (voorheen Zorgtotaal). Het was de tweede keer dat dit gebeurde. De eerste keer was twee jaar geleden, destijds in combinatie met de Uitblinkers Music Award.

De jury van Uitblinker van het Jaar 2024 bestond uit Maarten Bijlsma (bestuurslid WijGastvrij en leidinggevende Front Office bij Nieuw Unicum), Elly Baak (Teamleider Patiënten Voeding, Restauratieve dienst en Catering LUMC en eigenaar B&V opleidingen) en Shoja Hamidi (voormalig winnaar Uitblinker van het Jaar en kok Zorggroep Charim.)

Voorzitter Bijlsma: “Om de competitie zo zuiver mogelijk te houden, hadden ervoor gekozen om uitsluitend deelnemers te nomineren die spontaan zijn aangemeld via het aanmeldformulier op de website Uitblinkersindezorg.nl. Dat bleek niet voldoende te zijn. Jammer omdat wij ervan overtuigd zijn dat er tal van uitblinkers in de zorg actief zijn die voor een nominatie in aanmerking komen.”

AM Fish