eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Uitblinkers 27 komt naar je toe

De 27ste uitgave van het magazine Uitblinkers komt deze week naar je toe. Met kleurrijke informatie  uit de wereld van eten, drinken en gastvrijheid in de zorg. Wat staat er zoal in?

Interview met SVH Meestergastheer Harald Hovenkamp over zijn ervaringen in toprestaurants gekoppeld aan zijn ervaringen als patiënt. Die waren niet altijd even leuk. Wat kan de zorg leren van de tophoreca? Hovenkamp vertelt het.

Zeven kandidaten behaalden hun diploma Dieetkok. Ze brachten structuur aan in hun manier van werken.

Buitengewone activiteiten voor bewoners van zorgcentra. Pauline van der Zee coördinator welzijn in de Noordoostpolder, bedenkt van alles en nog wat. En voert dat ook uit.

Twee pagina’s met activiteiten van WijGastvrij. Van ‘Volledig Pakket Thuis’ tot aanschuiftafels. En de aankondiging van Uitblinker van het Jaar 2024 en excursies in de keuken van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.

Maaltijden voor mensen met slikproblemen. Bereid door een professionele partner van de zorginstelling. Hoe doen ze dat?

Revalidatie en herstel bevorderen door de juiste voeding, zoveel mogelijk plantaardig. Bij Reade In Amsterdam hebben ze vastgesteld dat dat werkt.

Bijdrage over regenereren. Dit keer niet over alles dat mis gaat, maar over nieuwe kansen en mogelijkheden dankzij technische vooruitgang.

Robots, technologie en slimme oplossingen. Wat is er allemaal mogelijk? En hoe komt het dat robots na verloop van tijd vaak weer af geserveerd worden? Bij het Albeda Zorgcollege weten ze hoe het werkt. Soms volstaan eenvoudige toepassingen.

Zie deze en al die andere onderwerpen in Uitblinkers 27.

AM Fish
Nescafe