eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Ursulita eet weer met smaak!

Smaakwinst

Ze verloor haar smaak door toedoen van een cultuurshock. Inmiddels eet ze weer. Smaakwinst dus. Met dank aan chef gastro-engineering Wilko Lichteveld.

Ursulita Tromp-Ridderstap (87) kwam 37 jaar geleden vanuit Aruba naar Nederland. Het eten ging minder en minder, totdat ze twee jaar geleden bijna niets meer durfde te eten. Dankzij een speciale aanpak eet ze nu weer met smaak, zo blijkt uit de reportage Smaak weer terug in Uitblinkers 20.

Smaakverlies door corona

Ad Kocken (91), evenals Ursulita bewoner van Catharinahof in Grave, komt in deze reportage eveneens aan het woord. Hij verloor zijn smaak naar alle waarschijnlijkheid als gevolg van corona. Ook bij hem smaakt het eten inmiddels weer.

Uit de reportage blijkt dat er hoop is voor mensen die hun smaak verliezen. Chef gastro-engineering Wilko Lichteveld laat weten hoe hij te werk gaat. Duidelijk wordt dat het geen trucje is. “Het is keihard werken”, zegt Lichteveld “Iedere cliënt heeft zijn eigen inzichten, iedereen gaat weer anders om met smaak en met ziek zijn. Sommigen proeven bijna niets, anderen proeven een metaal- of een kartonsmaak.”

De reportage Smaak weer terug is terug te vinden in Uitblinkers 20.

AM Fish