eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Verpleeghuizen kampen met tekorten

Beschermingsmiddelen

Verpleeghuizen kampten met tekorten aan beschermingsmiddelen. Er zijn te weinig mondkapjes, handschoenen en schorten.

Actiz, branchevereniging voor de ouderenzorg, heeft laten weten dat er snel meer beschermingsmiddelen beschikbaar moeten komen. “Zonder de benodigde beschermingsmiddelen worden de risico’s voor de zorgmedewerkers te groot”, zegt Actiz-bestuurslid Conny Helder in De Volkskrant.

Niet blindstaren

In 900 van de 2500 verpleeghuislocaties zijn besmettingen ontdekt, zo maakte het RIVM bekend. Helder: “We moeten ons niet blindstaren op de situatie rond de intensive-careafdelingen in ziekenhuizen. Nu is het tijd om meer oog te hebben voor de omstandigheden in de verpleeghuizen.”

NRC Handelsblad meldt dat verpleeghuis De Leeuwenhoek in Rotterdam met opvallend veel sterfgevallen kampt. Op een afdeling voor dementerende mensen is de afgelopen drie weken de helft van de bewoners overleden, vermoedelijk door het coronavirus, zo meldt de krant.

Medewerkers getest

De overleden bewoners (15) in De Leeuwenhoek werden niet op het coronavirus getest. Dat geldt wel voor de 72 mensen die zich momenteel in het verpleeghuis bevinden, meldt NRC. Een kwart daarvan heeft het virus onder de leden. Datzelfde percentage geldt ook voor het personeel.

AM Fish