eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Voedingsassistenten vertellen over corona

Uitblinkers 14

In Uitblinkers 14 dat op 26 mei verschijnt, vertellen vier voedingsassistenten over werken in coronatijd. Wat opvalt is dat de eetlust van coronapatiënten vaak minimaal is.

Velen kampen met koorts en misselijkheid. Ze geven daarom de voorkeur aan lichte, frisse hapjes en drankjes, zegt Clara Wagendorp, service-assistent in Isala Zwolle. “Water, appelsap, ijsjes, fruitsalades en zo gaan er wel in. Verder krijgen ze veel energie- en eiwitverrijkte producten, zoals vla en drankjes, zodat ze extra aan kunnen sterken.”

Ze doet haar verhaal in de coronaspecial in Uitblinkers 14. Daaruit blijkt dat niet alleen verpleegkundigen en artsen alle zeilen moeten bijzetten in coronatijd, maar dat voedingsassistenten dat ook moeten doen. Ook zij nemen risico’s besmet te raken.

Zwaar werk

Geke Booi van het Antonius Ziekenhuis vertelt dat ze niet bang is om op de corona-afdeling te werken. Ze voelt zich daar goed, maar laat wel weten dat het werken in beschermende kleding zwaar is. “Door het mondkapje adem je gebruikte lucht in waardoor je hoofdpijn krijgt.”

In Uitblinkers 14 verder exclusie aandacht voor de uitkomsten van onderzoek van Sense FM naar de invloed van corona op eten en drinken in de ouderenzorg, nu en straks.

AM Fish