eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Wat doe jij met kerst?

Ideeën gezocht

Even corona vergeten en je energie en creativiteit in leuke dingen steken. In kerst bijvoorbeeld. Wat ga jij doen om kerst dit jaar onvergetelijk te maken? We horen het graag.

Uitblinkersindezorg.nl gaat aandacht besteden aan kerst in de zorg. Rond 1 december komen we met de Uitblinkers Kerstspecial 2021 waarin we trends en plannen op een rij zetten. Wat voor kerst wordt het? En welke ideeën leven er?  

Kies je voor een uitgebreid vijfgangen sterrenkerstdiner voor alle bewoners of houd je het simpel maar toch ook sfeervol? Bereid en serveer je dat kerstdiner op Eerste of Tweede Kerstdag of doe je dat al eerder, zodat medewerkers zelf tijdens de kersdagen makkelijk vrij kunnen nemen, want ze hebben het al zo druk vanwege de extra sores die corona met zich mee brengt?

Uit eten  

Of ga je met je vitale bewoners uit eten in een restaurant. Een beetje aangepast weliswaar, maar toch heel chique. Of ga je ‘gewoon’ uit eten in eigen huis? En laat je daarbij een koor of een band optreden?

En dan de aankleding. Tafellinnen of producten voor eenmalig gebruik? Kerstboom met kluit of een nagemaakt exemplaar: groen als gras, geen uitval van naalden en telkens opnieuw te gebruiken. Een duurzame oplossing, maar je mist toch iets: een echte kerstboom namelijk, riekend naar het dennenwoud, een boom zoals vroeger thuis.

Pechvogels blij maken

En wat doen de ziekenhuizen? Veel patiënten zijn er normaliter niet tijdens de feestdagen, maar nu wellicht wel, vanwege corona. Hoe maak je het voor de pechvogels, die de ziekenhuiskamers bevolken tijdens de kerstdagen, nog een beetje aangenaam?

Je hebt nog een paar weken om daar over na te denken. Mocht je suggesties hebben laat het ons weten en stuur ons voor 1 december een mail. We verwerken deze en andere tips de in de Uitblinkers Kerstspecial 2021.        

AM Fish