eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Ziekenhuis verzorgt kooklessen

Een ziekenhuis in New York biedt sinds kort gratis kooklessen aan. Deelnemers leren hoe ze gezonde,  voedzame maaltijden kunnen bereiden.

De kooklessen worden gegeven in een nieuw gezondheids- en wellnesscentrum in de Bronx waar een leskeuken is gebouwd. Deze keuken is onderdeel van het St. Barnabas Hospital. Bewoners van de Bronx krijgen vier keer per week de gelegenheid om een kookles te volgen.

Een van de bewoners die dat heeft gedaan is Jadore Tarrell. Op Brookly.news 12 laat hij weten dat hij dankzij de kooklessen nu in staat is om recepten te bereiden die gezond en lekker zijn. “Ik kijk nu met andere ogen naar het aanbod in de supermarkt. Ik koop nu gezondere producten zoals bonen en verschillende soorten rijst.”

Variatie

Emily Schlag is directeur van de ‘Teaching Kitchen’. Zij zegt: “We leren de mensen om gevarieerd te koken met de producten die ze in de supermarkten kunnen kopen. Veel recepten zijn makkelijk te maken en voedzaam. Dat leren wij de mensen.”

De Bronx scoort laag als het gaat om gezondheid en welzijn. De kooklessen moeten ervoor zorgen dat daar langzaam maar zeker verandering in komt.

Diabetes van de baan

Jadore Tarrell is een van de deelnemers die de nodige gezondheidswinst heeft geboekt. Hij stond op het punt om diabetes te krijgen. Nu hij gezonder kookt en leeft is dat van de baan. “Ik kan het iedereen aanraden.” 

AM Fish