eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Geniet van zomerfruit

Lisette Bossert

Geniet ten volle van deze zomer. Koop dat heerlijke zomerfruit en schuif  de tafels weer aan elkaar. Die oproep doet Lisette Bossert in haar column ’Vier het leven! ‘

Na regen komt zonneschijn, na de winter en de lente komt de zomer en na corona komt gelukkig weer een periode van meer ontspanning.

Lisette Bossert over zomerfruit. “Geniet daar samen van.”

Na deze moeilijke periode voor zowel bewoners als personeel van zorginstellingen is het tijd om de opnieuw verkregen vrijheid te gaan vieren. En bij vieren hoort samen genieten van lekker eten!

Vanmorgen kocht ik bij de groenteboer in het dorp een pond heerlijke Hollandse aardbeien en ik bracht een bezoekje aan mijn 80-jarige moeder. We smeerden roomboter op een paar beschuiten, sneden de zomerkoninkjes in tweeën en belegden de beschuiten ermee, mespuntje rietsuiker erover en genieten maar.

Spontaan vertelde mijn moeder over een van haar oudste aardbeienherinneringen; als kind bezocht ze wekelijks haar opa en oma. Opa had een grote moestuin met flink wat bedden met aardbeienplanten. Die zomermiddag plukte ze samen met haar opa het rood-witte emaillen vergiet vol met geurige, zoete en door de zon verwarmde zomerkoninkjes. Ze aten de aardbeien, samen met oma en haar ouders, met een flinke lepel vers geklopte zoete slagroom uit mooie glazen schaaltjes op een voetje. Het zijn mooie herinneringen die mijn moeders jeugd tot leven roepen en de aardbeien zelf nu nog lekkerder laten smaken.

Dus lieve medewerkers uit de ouderen- en gehandicaptenzorg, geniet ten volle van deze zomer, koop van dat heerlijke zomerfruit en schuif de tafels weer aan elkaar.

Vier het leven!

Deze column van Lisette Bossert verscheen in Uitblinkers 18.

AM Fish