eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Nieuwe lente, nieuw geluid

Column Michel Overwijk

Lentekriebels. Kent u dat gevoel? Ik kreeg ook dit jaar weer de neiging om alles grondig overhoop te halen en lekker schoon te maken. Avonden worden langer, je krijgt zin om buiten aan de gang te gaan, je barst van de energie. Dit zelfreinigend vermogen is van alle tijden en het is vast ergens goed voor.

Hetzelfde fenomeen doet zich voor bij een club als WijGastvrij. We zijn alweer een aantal jaren actief. Des te meer reden om al onze activiteiten eens tegen het licht te houden. Lijkt wel een beetje voorjaarsschoonmaak!

Onder het genot van een hapje en een drankje (wij zijn immers van eten en drinken) met een aantal inspirerende collega’s uit de hospitalitywereld kritisch gekeken naar de inhoud. Waarbij het fijn is om te vernemen dat we op de goede weg zitten, maar dat we vooral focus moeten gaan aanbrengen in de koers van de vereniging. Gebruikmaken van de krachten en doen waar we goed in zijn en waar we de branche mee kunnen inspireren, motiveren en uiteindelijk verrijken.

Uit de sessie blijkt dat we het magazine Uitblinkers en de grotere landelijke evenementen als de Dag van de Gastvrijheid hoog op de wensenlijst moeten houden. Dit naast de leuke initiatieven die er momenteel lopen zoals de Pimp Theatershows, maar dan toegesneden op de zorg. Het verfijnen van de WijGastvrij-site en nog beter inzetten van social media. En laten we ook de Wijs Academie niet vergeten.

Een nieuw geluid geeft nieuwe energie. Brandstof voor de motor van WijGastvrij! Om ontwikkelingen door te zetten of van de grond te tillen, zodat we die 30.000 gastvrijheidsmedewerkers in de zorg een passend platform kunnen bieden.

Blijf ons volgen!

Deze column verscheen in Uitblinkers 10. De nieuwste column van Michel Overwijk ‘Van koffiebeker tot toiletpapier’ tref je aan op pagina 39 in Uitblinkers 12.

Michel Overwijk
Voorzitter van WijGastvrij en hoofd f&b in OLVG te Amsterdam.

AM Fish