eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Alle ziekenhuizen in New York serveren plantaardige maaltijden

Big City

Alle elf ziekenhuizen in New York City serveren standaard plantaardige maaltijden. Vlees staat nog steeds op het menu, maar de ziekenhuizen bieden voor elke maaltijd plantaardige opties, meldt Plantbasednews.org.

De genoemde organisatie laat weten dat zo’n 60 procent van de patiënten kiest voor de plantaardige gerechten. Daarmee keert New York City terug naar de herkomst van haar bewoners, zei een woordvoerder van de The Better Food Foundation. “Plantaardig eten is door de geschiedenis heen een integraal onderdeel geweest van eetculturen en religies.”

De woordvoerder voegde eraan toe dat mensen van kleur hoogstwaarschijnlijk lactose-intolerant zijn en diabetes en hartaandoeningen ontwikkelen. “Toegang tot gezond plantaardig voedsel via openbare instellingen, zoals ziekenhuizen en scholen, is niet alleen bevorderlijk voor de gezondheid,  het is ook een kwestie van sociale rechtvaardigheid.”

Deze initiatieven stellen patiënten in staat de regie te gaan voeren over hun eigen gezondheid

Eric Adams burgemeester van New York City is een voorstander van plantaardig eten, zo wordt gemeld. Hij stopte met het eten van vlees om gezondheidsredenen en ondersteunt initiatieven ten faveure van plantaardige voeding.   

Sinds hij een jaar geleden burgemeester is geworden, heeft de stad ‘Plant-Powered Fridays’ ingevoerd op scholen en verse producten geïntroduceerd in gemeentelijke instellingen. Over de invoer van plantaardige maaltijden in ziekenhuizen, zei de burgemeester: “Deze en andere initiatieven veranderen levens, ze stellen patiënten in staat om de regie te gaan voeren over hun eigen gezondheid.”  

AM Fish