Nieuwe keuken, nieuw restaurant, nieuw voedingsconcept. Vers koken, duurzaam en gezond. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is klaar voor de toekomst. De kwaliteit van eten en drinken stijgt, de voedingsdagprijs voor patiënten zal fors dalen, meldt Joery Hollemans, teamleider eten en drinken.
Restaurant Bij Paulina in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is nog maar net geopend als we er op maandag 23 september aanwezig zijn. Ook de keuken is nieuw. Voorzien van alle denkbare apparatuur waarmee koks en keukenmedewerkers kunnen koken voor patiënten, bezoekers en medewerkers.
Het op Goeree-Overflakkee gelegen ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis met ruim 190 bedden. Begin 2022 werd besloten dat er iets moest gebeuren. De keuken en het restaurant waren dertig jaar oud en de dienstverlening was al die tijd zo goed als onveranderd.
Maar de medewerkers hadden een goed niveau en de maaltijden scoorden een dikke voldoende. En dan zou je zeggen: houden zo. Nee dus. Op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en eiwittransitie moesten er stappen worden gezet, zo werd besloten. Meegaan met de ontwikkelingen van de nieuwe tijd, niet achterblijven.
Wat er allemaal gebeurde in het genoemde ziekenhuis lees je in Uitblinkers 32. Zie ook de digitale editie.