eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Back to de boer

Uitzonderingen

Het zijn uitzonderingen. Zorginstellingen of ziekenhuizen die rechtstreeks inkopen bij de boer. Maar als je goed zoekt, kun je ze vinden. Hoe gaat dat in zijn werk?

Zorgaanbieders en ziekenhuizen die inkopen bij de boer, volgen niet de makkelijkste en de goedkoopste route om duurzaam te werk te gaan op het gebied van eten en drinken. En wellicht is het ook wel te omslachtig en te prijzig met al die kostenverhogingen die de zorg thans parten spelen. Maar het kan: inkopen bij de boer. 

Willem Nijland, chef-kok locatie Naarderheem van Vivium Zorggroep in Naarden, koopt onder meer een bijzondere aardappel in van een boer in Bant.

En het Leids Universitair Medisch Centrum koopt in bij twee biologische telers uit de regio ten behoeve van een personeelsrestaurant. Het is een experiment, meer nog niet, maar wel interessant.

Verder de antwoorden op negen vragen over duurzaamheid. Heeft die voorbeeldfunctie van de zorg wel zin? Ja of nee? Het antwoord op deze en acht andere vragen vind je in Uitblinkers 28, zie ook de digitale versie.

Bodemisch geteelde aardappelen groeien met behulp van op maat gemaakte mineralenmengsels.
AM Fish