eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Beste Menu van de Zorg uitgesteld

Kookwedstrijd

De kookwedstrijd het Beste Menu van de Zorg gaat voorlopig niet haar tiende editie beleven. Het organiserende Distrivers heeft besloten om de wedstrijd te verplaatsen.

Verplaatsen was noodzakelijk omdat het wedstrijdconcept veel voorbereidingen vergt. Er zouden op negen plaatsen in het land bij evenzoveel zorginstellingen voorrondes moeten worden gehouden om drie teams naar de finale af te kunnen vaardigen. Beperkingen als gevolg van corona staan de finale in de weg.

Tiende editie

De finale zou plaatsvinden op de vakbeurs Zorgtotaal van 14 t/m 16 juni in Jaarbeurs Utrecht. Distrivers laat weten dat de wedstrijd nu zal worden verplaatst naar een later tijdstip en mogelijk ook naar een andere locatie. Het staat vast dat de tiende editie er zal komen.

De twee laatste edities van de kookwedstrijd werden gewonnen door het team van Rivas Zorggroep. De laatste finale vond plaats op 13 maart 2019. De twee andere finalisten tijdens deze laatste finale waren Woonzorg Flevoland (zie foto boven) en het Flevoziekenhuis.

Intussen staat vast dat er tijdens de komende Zorgtotaal wel kookactiviteiten zullen plaatsvinden. Welllicht ook wedstrijden, maar dan in het klein. Nadere mededelingen hierover volgen.

Duurzaam

De vakbeurs Zorgtotaal kent drie dagen lang een seminarprogramma rondom duurzame en toekomstbestendige zorg, zo heeft de organisatie bekend gemaakt.
   

AM Fish