eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

‘Dankzij jullie heb ik mijn vader nog’

Spandoek ZorgSaam

Er zijn veel minder uitingen van dankbaarheid aan zorgmedewerkers dan aan het begin van de coronacrisis in maart 2020, maar ze zijn er wel. Voor ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen hangt een bijzonder spandoek.

Op het drie meter lange spandoek staat: ‘Helden van ZorgSaam, bedankt! Dankzij jullie goede zorg en het COVID-vaccin heb ik mijn vader nog.’ Het doek van drie meter lang hangt er sinds maandagavond, meldt de PZC.

Het initiatief komt van een Zeeuws-Vlaamse, aldus de krant, die wel van de daken zou willen schreeuwen dat haar vader het heeft gered, na een coronabesmetting en een paar hele spannende weken in het ziekenhuis. Met dank dus aan de medewerkers van het ziekenhuis en de makers van de vaccins.

Vijfde keer

Dit alles neemt niet weg dat verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers nu al voor de vijfde keer, aldus Omroep Zeeland, alle zeilen bij moeten zetten om coronapatiënten de zorg te bieden die ze nodig hebben. De afgelopen drie weken steeg het aantal coronapatiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen van 28 naar 62. “We hopen het vol te houden.”

Zeeland is een coronahotspot geworden, zo meldt men. In de media verzuchten verpleegkundigen dat de situatie uitzichtloos is. Sommigen vragen zich af hoe lang ze het nog volhouden en reppen over het grillige en heftige verloop van de ziekte.  Patiënten liggen aan verschillende monitoren die voortdurend worden bewaakt. Het grote aantal sterfgevallen trekt een zware wissel op de medewerkers.

AM Fish