eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Dokter Calshof wint challenge WijGastvrij

Wijkzorgcentrum

Het derde Online Pre-festival van de Gastvrijheid, georganiseerd door WijGastvrij  en Trainmark, kende verschillende winnaars. Een daarvan was Wijkzorgcentrum Dokter Calshof in Landgraaf. De afdeling Horeca & Services van dit centrum had de origineelste inzending.

Het wijkzorgcentrum drong samen met vier andere zorgcentra door tot de finale van de challenge ‘Voor welk gerecht kan ik jou wakker maken?’ op 15 juni. De deelnemers stuurden foto’s en filmpjes waarmee ze uiting gaven aan hun voorkeuren. Met knipoog en een serieuze ondertoon.

Slapende medewerkers

De inzendingen bevatten opnames van slapende medewerkers die met kabaal wakker gemaakt werden om vervolgens hun favoriete gerecht gepresenteerd te krijgen. Als volleerde acteurs en actrices speelden de deelnemers hun rol.

Winnaar Dokter Calshof slaagde erin om de kijker het filmpje in te trekken door in te zoomen op de gezichten van twee snurkende medewerksters. Een vrouwelijke kok verstoort de rust door met spatel en pan lawaai te maken. De slapers worden geïrriteerd wakker.

Niet boos zijn

“Niet boos zijn”, roept de kok. “Wij van Horeca Services zijn tot alles bereid, zelfs midden in de nacht.  Vertel me: waar kan ik jullie voor wakker maken?” De boosheid verdwijnt spoorslags van de gezichten. “Je kunt mij wakker maken voor aardbeienvlaai”, zegt de een. De ander: “Mij voor een frikandel speciaal.”

Die gerechten krijgen ze even later geserveerd. Aan het einde van de korte filmimpressie verschijnt de mededeling: Horeca Service is tot alles in staat. Hoe gastvrij kun je zijn? Starring: Sandra, Aga, Wendy en Alina.

Tweede en derde werden Horeca Service Team Verpleeghuis Dormig in Landgraaf en wijkzorgcentrum Kling Nullet in Kerkrade. De overige finalisten waren Wijkzorgcentrum Heereveld in Landgraaf en Expertisecentrum Lϋckerheide in Kerkrade. De vijf finalisten behoren tot de MeanderGroep.

Quiz van Kyra

Kyra van Daatselaar had ook voor deze sessie een interessante quiz samengesteld. Deze stond in het teken van het vak. Een van de vragen: wat gebeurt er als we tijdens het eten muziek laten klinken? Mensen gaan dan meer eten, maar liefst 447 calorieën per persoon. Kyra: “Muziek heeft veel effect. Vooral voor mensen met ondervoeding kan dat gunstig zijn.”

De quiz die online via www.menti.com kon worden ingevuld, werd gewonnen door deelnemer Paul. De winnaars van deze sessie worden allen beloond met een verrassingspakket dan wel vip-kaarten voor het Festival van de Gastvrijheid op 16 november. Een uitgebreid verslag van deze sessie verschijnt in Uitblinkers nr. 19 op 31 augustus. Je kunt de sessie in zijn geheel terugkijken op YouTube.

Nieuwe challenge

Het vierde Online Pre-festival van de Gastvrijheid staat gepland voor dinsdag 21 september. De challenge is dan om aan te geven hoe je je collega’s en je cliënten inspireert, motiveert en complimenteert. Meld je aan via www.wijgastvrij.nl.

AM Fish