eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Doorwerken met corona in verpleeghuizen

Bij milde klachten

In sommige verpleeghuizen kunnen medewerkers met corona doorwerken. Voorwaarde is dat ze geen klachten of milde klachten hebben.

Meer verpleeghuisorganisaties overwegen deze maatregel in te voeren als de continuïteit van de zorg in gevaar komt, meldt brancheorganisatie Actiz in de Volkskrant.

Een daarvan  is TanteLouise. Deze organisatie stelt wel voorwaarden aan het blijven doorwerken van besmette medewerkers. Dat gebeurt in geval van uiterste nood alleen als de besmette medewerker volledig beschermd werkt en er geen alternatief is.

Bij Noorderbreedte is de maatregel dat besmette medewerkers doorwerken al ingegaan. “Met de krapte in de zomerroosters hebben wij geen andere opties”, laat de organisatie weten in de Volkskrant.

Mondneusmaskers terug zijn van weggeweest

Verder wordt gemeld dat de mondneusmaskers terug zijn van weggeweest in de verpleeghuizen. Nu het aantal besmettingen net corona weer oploopt vragen meer verpleeghuizen hun zorgmedewerkers om mondkapjes te dragen.

Die mondkapjes zijn nodig om kwetsbare bewoners te beschermen en om ziekte verzuim onder personeel tegen te gaan. Op bijna vierhonderd verpleeghuislocaties ziojn de afgelopen vier weken coronabesmettingen vastgesteld.    

AM Fish