“Wij gebruiken echte ingrediënten. We sjoemelen niet met producten om zo goedkoop mogelijk te produceren voor een zo hoog mogelijk rendement, zoals de industrie soms doet door suiker, broodverbeteraars en vochtvasthoudende stoffen toe te voegen aan brood”, aldus Martijn van Gemst in Uitblinkers 31.
Hij vertelt in een interview over zijn bedrijf Gastromeals dat zich richt op mensen die kampen met ziektebeelden zoals kauw- en slikproblemen. En met ondervoeding. Daarvoor bedenkt en produceert hij speciale gerechten.
Van Gemst maakt zijn producten in een keuken in België. Het interview vindt plaats bij een van de klanten van Gastromeals, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het gesprek bereidt hij – uiteraard met zijn eigen producten – lepelbrood en lepelpizza om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat.
Zie de reportage “Een man vertelt mij geëmotioneerd dat hij na twee jaar weer brood proeft” in Uitblinkers 31, ook digitaal te lezen.