eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Eén proteïnesoort per maaltijd

Per maaltijd één proteïnesoort. En die soorten zoveel mogelijk afwisselen. Dat is de gedachte achter het One Pro kookboek dat woensdag 18 oktober  in Kaasfort Amsterdam te Assendelft is gepresenteerd.

Het kookboek is gemaakt door auteur Henriëtte van Norel (r), voedings- en natuurgeneeskundige Marja Hevel (l) en tweesterrenchef Edwin Vinke. De aanpak die het drietal in het boek beschrijft kan grote gezondheidsvoordelen teweeg brengen, zo is gemeld. 

Het One Pro initiatief startte bij auteur Van Norel. Zij slaagde erin om haar bloeddruk drastisch te verlagen en ook haar gewicht terug te brengen met 25 kilo. Met dank aan de inbreng van Marja Hevel die haar begeleidde toen er een véél te hoge bloeddruk bij haar was vastgesteld.

Dat succes leidde tot nadenken en uiteindelijk tot het samenstellen en verschijnen van One Pro, hét kookboek voor een gezonde leefstijl. De recepten in dit boek zijn verdeel in proteïnesoorten. Meer over de One Pro aanpak lees je in Uitblinkers 28 dat op 21 november verschijnt. Zie ook de site van One Pro.            

AM Fish