eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Eet jezelf beter

Secial Voeding heelt

Jezelf beter eten. Kan dat? Ja, er liggen kansen, zo blijkt uit de special Voeding heelt in Uitblinkers 22. Patiënten vertellen hoe zij hun ziekte middels aangepaste voeding onder de knie kregen.

Als je eten en drinken combineert met een gezonde leefstijl liggen er mogelijkheden. In de special  Voeding heelt dragen we voorbeelden aan van patiënten die zelf op onderzoek zijn uitgegaan en hun aandoening middels aangepaste voeding onder de knie hebben gekregen.

Deze aanpak is te verkiezen boven al die medicijnen met hun bijwerkingen

Duidelijk wordt dat er steeds meer informatie beschikbaar komt over de effecten van de juiste voeding, maar dan wel toegesneden op de persoon, want ieder mens reageert anders. Deze aanpak is te verkiezen boven al die medicijnen met al hun bijwerkingen waar dan ook weer medicijnen voor moeten worden ingezet, meldt de redactie van Uitblinkers.  

Gelukkig reiken geneeskunde en voeding elkaar nu voorzichtig de hand, zo wordt gemeld. De eerste artsen in opleiding hebben voeding als keuzevak inmiddels al doorlopen. Het gebeurde in Amsterdam UMC.

Marina Boeser verdreef migraine en hoofdpijn met een uitgebalanceerd dieet

In de special Voeding heelt vertelt Marianne Nijnuis hoe zij met succes zelf sondevoeding samenstelt op basis van natuurlijke ingrediënten. Marina Boeser verdreef migraine en hoofdpijn met een uitgebalanceerd dieet. Wendy Reijnen paste haar voeding aan met als gevolg dat ze symptoomvrij is van de ziekte ms.

“Voeding speelt een belangrijke preventieve rol inzake aandoeningen en ziekten”

Dat er op het gebied van voeding ten aanzien van gezondheid veel is winnen blijkt ook uit het interview met Maarten Soeters, endocrinoloog in Amsterdam UMC. Hij verzorgt samen met anderen colleges op het gebied van voeding voor tweedejaars studenten medicijnen.

Hij zegt: “Voeding speelt een belangrijke preventieve rol inzake aandoeningen en ziekten.”

Voedingskundige Anne-Marie Ernst laat weten dat leefstijlprogramma’s, waar voeding een belangrijk onderdeel van is, ziekten kunnen terugdringen. Ze zet in Uitblinkers 22 op een rijtje welke resultaten er zijn geboekt.  

AM Fish