eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Erasmus MC start met ‘ultravers’ restaurant Foodmaker

Duurzaam

Erasmus MC gaat van start met het ‘ultraverse’ restaurant Foodmaker. Het ziekenhuis wil patiënten, medewerkers en bezoekers enkel nog gezonde voeding verstrekken.  

Erasmus MC is de samenwerking aangegaan met het Belgische Foodmaker. In Nederland is cateraar Appèl de exclusieve partner voor de exploitatie van Foodmaker bedrijfsrestaurants. Het Foodmaker restaurant bij Erasmus MC wordt 8 juli officieel geopend.

Foodmaker omschrijft zichzelf als een producent van hoogwaardige, gezonde producten gericht op alle eetmomenten van de dag: van ontbijt tot warme maaltijden. De droom van Foodmaker is dat ‘iedereen gezond kan eten’, zo meldt Appèl in een persbericht.

Kraakvers

Ultraverse maaltijden, aldus Foodmaker.

Begrippen als ‘kraakvers’ en ‘ultravers’ zijn van toepassing op de voeding van Foodmaker, zo wordt gemeld. “Lekkere voeding die gezond is voor de gast én goed is voor de aarde.”

Erasmus MC wil patiënten, medewerkers en bezoekers per 2025 enkel voeding verstrekken die past binnen de gezondheidskenmerken van het Voedingscentrum. De samenwerking met Foodmaker past binnen dat streven.  

Biovelden

Sinds 2004 zorgt Foodmaker voor maaltijden met ingrediënten die zoveel mogelijk van de eigen biovelden komen, biologisch. “Groenten wassen en snijden doen we zelf, waarna onze chefs ze verwerken tot heerlijk gezonde gerechten”, aldus Foodmaker. Smaakversterkers, mayonaise of geraffineerde suikers worden niet gebruikt.

Foodmaker is niet nieuw in Nederland. Den Haag en Rotterdam beschikken al over een vestiging van Foodmaker. Dat zijn overigens geen bedrijfsrestaurants.   

AM Fish