eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Ernstig zieke patiënt trouwt in de nacht

Huwelijk in ziekenhuis

Dankzij een spoedactie van ziekenhuismedewerkers is een 57-jarige coronapatiënt onlangs midden in de nacht getrouwd in het Radboudumc in Nijmegen. De man ging snel achteruit en zou de geplande trouwdatum in augustus niet halen.

Het flitshuwelijk werd in allerijl geregeld toen de ernst van de situatie duidelijk werd. Familie, vrienden, kennissen werden gewaarschuwd. Het ziekenhuisteam regelde daarnaast slingers, gebak, champagne en een trouwambtenaar, meldt De Gelderlander.

Ook liet iemand een fotocamera en bloemen bezorgen. Verpleegkundigen en artsen fungeerden als bruidsmeisjes. Het Nijmeegse hotel Manna leverde gebak.

Hartverscheurend

Om half twee in de nacht gaven bruid en bruidegom elkaar het jawoord. Een van de verpleegkundigen die een rol speelde, was Janne van der Zanden. Ze is er trots op dat de trouwpartij in zo’n korte tijd geregeld kon worden. “Anderzijds is het ook een hartverscheurend verhaal”, doelt ze op het feit dat man niet lang meer te leven heeft.

Dat huwelijken door omstandigheden gedwongen in ziekenhuizen plaatsvinden is bijzonder, maar niet uniek.  In maart trouwde corona-patiënt Frank (52) in het Deventer Ziekenhuis. Vier ziekenhuismedewerkers fungeerden als getuigen. Ook in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond werd al eens een huwelijk voltrokken.  

AM Fish