eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Genomineerden klaar voor de finale op woensdag 15 juni

Uitblinkers Awards 2022

De jury heeft zes inzendingen genomineerd voor de Uitblinkers Awards 2022. Drie in de categorie muziek en drie voor de award Uitblinker van het Jaar 2022. Woensdag 15 juni is het ‘match day’ op de vakbeurs Zorgtotaal.

De finale van de Uitblinkers Awards 2022 is 15 juni om 11.30 uur. Het gebeurt in Theater 10 op het Healthy Food Park in Hal 4 van Zorgtotaal. Zes inzendingen zijn genomineerd voor twee categorieën. Drie voor de Uitblinkers Music Award 2022 – zij zullen optreden – en drie voor Uitblinker van het Jaar 2022.

Music Award
Henk en Mick. Treden veel op in zorgcentra rondom Zwolle en kortgeleden waren ze zelfs actief in de VS. Het zijn sfeermakers die eerder de finale van The Voice Senior bereikten. De aanmelder zegt over hen: “Ze weten met hun nummers positiviteit en herkenning bij de mensen te brengen. Ze doen het met liefde en plezier. Bij The Voice Senior hebben ze vooral laten zien dat leeftijd een getal is en dat muziek verbindt en verbroedert.” Zie www.artistagency.nl.

Astrid en Anneke. Treden op in zorgcentra in Friesland. Zingen prachtig tweestemmig. Desnoods onder minder goede omstandigheden, zoals buiten op een plein voor een zorgcentrum tijdens een lockdown. Ook dan weten ze de gevoelige snaar te raken. En zuiver te zingen. Brengen onder meer liedjes van Toon Hermans, Wim Sonneveld, Heddy Lester, Gerard Cox, Claudia de Breij en Ramses Shaffy ten gehore. Zie www.astridenanneke.nl.

Bianca Basjes van Let’s twist again. Bianca is medewerker van een zorgcentrum. Let’s twist again is een dansactiviteit. Samen met ouderen danspassen weer uitproberen op de muziek van toen. Ontdekken dat dat met wat aanpassingen ook nu nog kan voor deze mensen. Zodat mooie herinneringen en emoties naar boven komen. De fysieke inspanning wordt aangevuld met mentale inspanning door middel van een muziek- dan wel dansquiz. Zie: www.letstwistagain.nl.

Uitblinker van het Jaar 2022

Mirjam Voetberg (Woonzorg Flevoland), wijkverpleegkundige Thuiszorgteam de Bolder.Met veel kennis van de doelgroep (onder andere GGZ). Weet collega’s te motiveren het onderste uit de kan te halen ten behoeve van de cliënten, aldus de inzender. Heeft voor de cliënten – vaak onder bewind – altijd goede tips om gezond te eten en te drinken. Bied een luisterend voor collega’s die het moeilijk hebben.

Youssra Derouich, praktijkopleider gastvrijheid in het Diakonessenhuis. Wordt omschreven als een aanstormend talent binnen de sector gastvrijheid. Bouwde op jonge leeftijd al een omvangrijk cv op binnen het Diakonessenhuis. Enthousiast, bruisend karakter, aldus de inzender. Werd na haar opleiding vrijwel direct aangesteld tot planner voeding. Begeleid 20 voedingsassistenten in de praktijk en is leermeester en examinator van deze groep.  

Shoja Hamidi, souschef woonzorgcentrum Vredenoord in Huis ter Heide. Doet met passie en liefde zijn werk. Staat altijd klaar voor de bewoners. Praat ook geregeld met ze om uit te zoeken wat ze willen. Maakt graag oude, klassieke recepten. Geeft de bewoners met zijn gerechten een thuisgevoel, aldus de inzender. “Ze willen hem nooit meer kwijt.” Bedacht zijn eigen 7 Kruiden Soep, die te boek staat als geneeskrachtig en smaakvol.  

De jury

De jury van de Uitblinkers Awards bestaat uit voorzitter Maarten Bijlsma (Teammanager Spaar en Hout at Pro Senectute), Ignar Rip (eigenaar MuziekGeluk, trainer, producent van de Joy, een ‘muziekdoosje’ met geprogrammeerde voorkeuren afgestemd op de persoon) en Dinesh Kesharie (Helpende Plus in OLVG).

Wie erbij wil zijn kan zich aanmelden op de site van Zorgtotaal en van andere beurzen en events die tegelijkertijd in Jaarbeurs Utrecht plaatsvinden.

AM Fish