eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Geschorst vanwege mondmasker

IrisZorg

Een groepsmedewerker die zich bij IrisZorg in Nijmegen bezighield met het uitdelen van lunches en ontbijten is geschorst vanwege het dragen van een mondmasker.

Het gaat om Almonzo van Tent, medewerker van de 24-uursopvang voor verslaafden, zo meldt De Gelderlander. Hij wilde in verband met corona alleen nog werken met een mondmasker voor. Zijn leidinggevende heeft hem dat verboden. Toen de medewerker hevig protesteerde, is hij geschorst, zo meldt de krant.

Onnodige onrust

Volgens IrisZorg voegt een mondmasker niets toe aan het voorkomen van besmettingen en zorgt het mondmasker alleen voor onnodige onrust onder de cliënten. De organisatie wil niet ingaan op deze kwestie, zo meldt de krant.  

Almonzo van Tent draagt zorg voor het uitdelen van lunch en ontbijt. Daarnaast doet hij andere dingen, zoals mensen wekken. Hij laat weten dat het 1,5 meter afstand houden eigenlijk niet kan in zijn situatie. Veel cliënten zijn bezig met drugs en alcohol, ze zijn niet altijd in staat om rekening te houden met mensen in hun omgeving, meldt hij.  

Zoontje ziek

Van Tent wil zichzelf beschermen voor zijn zoontje van 10 maanden. Deze is chronisch ziek. Om de kans op besmetting te verkleinen droeg hij daarom een mondkapje.  

In de krant laat een medewerkster van IrisZorg weten dat het gebruik van mondmaskers een vals gevoel van veiligheid geeft en bij verkeerd gebruik, juist een groter besmettingsgevaar oplevert.

AM Fish