eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Gezond snoepgoed van de Sint

GGZ Delfland

Bij GGZ Delfland gaan ze gezond snoepgoed ‘creëren’ waarmee de Sinterklaasviering kan worden opgeluisterd. De “berg suikergoed” schuiven ze terzijde.

Naar aanleiding van een oproep van Michel Kampert op LinkedIn laat Lisette Bossert weten dat ze samen met de VersZorgenden aan de slag gaat. “Met lekker veel inspiratie en ideeën voor gezond snoepgoed.”  

Kampert had min of meer de noodklok geluid. “Het oer-Nederlandse feest van suikergoed komt er weer aan. Sinterklaas! Alle hens aan dek op de lifestyle stoomboot van GGZ Delfland.”

“Vitamine ADHD, lekker wegslikken met chocomel en Ritalin”

Hij refereerde aan het feit dat er worteltjes van marsepein worden gestrooid, naast een berg suikergoed, chocoladeletters, kruidnoten, speculaas, banketstaven en taaitaai. “Vitamine ADHD, lekker wegslikken met chocomel en Ritalin. Om uit je dak van te gaan. Dank u Sinterklaasje!”

Kampert deed een oproep aan zijn netwerk.  “Wie kan het team van VersZorgenden helpen om bijvoorbeeld gezonde en voedzame pepernoten te maken? Of wie verkoopt gezonde Sinterklaas lekkernijen?”

Om toe te voegen: “Er zijn zoveel kansen in een land dat zich graag Oranje noemt. De kleur van sinaasappels en mandarijntjes, koplopers in vitamine C. Maken we tevens definitief een einde aan de Pietendiscussie. Dat worden dan gewoon Oranje Pieten! Lekker Nederlands toch!?”

AM Fish